Blog

HomeBlogDé 3 belangrijkste redenen waarom mensen niet het beste uit zichzelf halen!

Dé 3 belangrijkste redenen waarom mensen niet het beste uit zichzelf halen!

Ben jij eigenlijk actief bezig met het bereiken van je dromen of doelen? Doe jij wat je kunt om je persoonlijk te ontwikkelen? Bewust willen werken aan jezelf! Waarom hebben de meeste mensen deze mindset niet?
De meeste mensen bereiken hun potentieel niet om tal van redenen. Ik geef je de 3 belangrijkste!

Maar eerst, wat betekent het bereiken en benutten van je potentieel eigenlijk? Het betekent dat je gebruik maakt van al je mogelijke talenten, (kern)kwaliteiten en mogelijkheden, dat je met je problemen -hoe groot ook- kunt omgaan en ze kunt overwinnen en dat je het vermogen en de wil hebt om te blijven leren en nieuwe dingen te ervaren, oftewel groeien.

“Wat heeft dat nou voor zin om te investeren in persoonlijke groei???”, “Ik moet al genoeg!”, “Daar ga ik geen geld aan uitgeven hoor!” “Het beste uit jezelf halen, dat is weer zo’n hype!” Een greep uit de weerstanden die mensen bieden tegen het investeren in persoonlijke ontwikkeling. En dat is meteen de eerste reden.

1. Persoonlijke groei en het bereiken van je potentieel kost tijd, energie en moeite. En veel mensen kiezen ervoor NIET te investeren en zien groeien bovendien als mogelijk pijnlijk en confronterend. Niet iedereen voelt zich comfortabel bij het investeren van geld en tijd in het opdoen van ervaring en (zelf)kennis, want wat is het resultaat van de investering? Realiseer je dat de investering áltijd loont. Want -buiten het bereiken van je potentieel en jezelf op een hoger niveau krijgen- investeer je in het allerbelangrijkste en dat is in jezelf!

Je zult je ook moeten realiseren dat er meer mogelijk is dan dat je nu uit jezelf haalt. Dat je daadwerkelijk talenten en (kern)kwaliteiten hebt die nu niet volledig tot uiting komen. En dat hangt samen met reden 2.

2. Veel mensen missen het vertrouwen in zichzelf en wat ze kunnen. Ze geloven niet dat het de moeite waard is om te investeren in zichzelf. Dus berusten ze in wie ze nu zijn (“ik ben nu eenmaal zo”), wat ze nu doen (“ik kan het toch niet veranderen”), wat ze kunnen (“ik ben nergens echt goed in”) en waar ze nu zijn. Er is meer mogelijk dan je nu ziet. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, heeft “blinde vlekken”, zolang die niet zichtbaar worden voor jezelf, laat je heel wat liggen!

Groei kan spannend zijn en heel veel mensen zitten er niet op te wachten. Ze zijn allergisch voor de term “uit je comfort zone komen”. En dat brengt me bij reden 3.

3. Ze voelen zich comfortabel en veilig in hun huidige staat en situatie, dus ze voelen niet de noodzaak om zichzelf of hun potentieel op een hoger niveau te krijgen. Veel mensen berusten in een situatie waar ze niet (echt) gelukkig van (zullen) worden en lopen telkens tegen dezelfde problemen en ongemakken aan. Zij zullen dan ook gewoonweg niet verder komen. Men zegt weleens: “Als je doet wat je altijd deed, dan zul je krijgen wat je altijd kreeg”.

Tot slot, het grootste deel van het bereiken van je potentieel of in ieder geval daar heel dichtbij komen zit hem in bewust bezig zijn met continue persoonlijke groei, blijven leren en ervaringen blijven opdoen!

En dat is bij tijden spannend, niet altijd even makkelijk en je zult af en toe op je bek gaan. Maar elke keer dat je weer opstaat en doorgaat en weet wat je kunt doen om de volgende keer niet meer op je bek te gaan maakt je sterker en wijzer!

Wijsheid en groei krijg je niet door alleen maar te lezen en te horen hoe het moet, maar door ervaring en het maken van fouten en daarvan te leren! Niet altijd makkelijk, best een uitdaging, maar het is het gegarandeerd waard! Je zult niet alleen steviger in je schoenen staan, je wordt er ook bewezen gelukkiger van! En wie wil dat nou niet?

Nog enkele concrete resultaten van investeren in persoonlijke ontwikkeling:
– je kunnen onderscheiden (op bijv. de arbeidsmarkt)
– betere relaties
– volgende stap maken in je carrière
– zichtbaar van toegevoegde waarde zijn voor je werkgever
– beter leidinggeven
– je als ondernemer staande houden in de waan van de dag
– gefundeerd en met een goed gevoel keuzes maken
– meer werkplezier
– meer rust in werk en privé
– meer vertrouwen in jezelf
– jezelf beter kunnen profileren bij netwerkbijeenkomsten
– je energie leren steken in de dingen die er voor jou toe doen (“nee” leren zeggen).