Blog

HomeBlogOver durven dromen en doen!

Over durven dromen en doen!

Gisteren was ik in het Evoluon in Eindhoven om een lezing bij te wonen van Lucas van Zandvoort, georganiseerd door zakelijk netwerk platform, 24U in Bedrijf.

Lucas van Zandvoort is serie ondernemer en startte, maakte succesvol en verkocht onder andere Crocs (Benelux). En verder kun je hem kennen van Pajar (winterjassen), Superga (sneakermerk), Wild (kinderkleding) en zijn nieuwste bedrijf Blissfuel (voedingssupplementen). Een lezing van deze succesvolle ondernemer over durven dromen en doen.

Een inspirerend en vermakelijk verhaal van een bevlogen, gedreven man. Ik ben gek op dit soort verhalen, het levert mij altijd energie op en ik heb ik weer wat interessante invalshoeken op ondernemerschap gehoord om over na te denken.

Waar hij over vertelde? Van doorzettingsvermogen als mensen je voor gek verklaren, over het omgaan met tegenslagen en wegen bewandelen die niemand bewandeld heeft, een authentiek verhaal hebben, tot het hebben van een doortimmerd business plan en hoe dat eruit zou moeten zien! En waar ik heel blij van werd, was dat hij vertelde over het belang van aandacht voor het omgaan met mensen in ondernemerschap. Een onmisbaar aspect in ondernemerschap! 

Een paar tips van Lucas op dat laatste punt (die ik uiteraard volledig ondersteun!) die ik je niet wil onthouden:

  1. Leer luisteren! (Ja, daar heb je hem weer!)
  2. Leer spreken
  3. Neem mensen aan die beter zijn dan dat jijzelf bent. Anders groeit je bedrijf niet groter dan dat jij bent!
  4. Laat mensen meegaan in jouw passie (laat ze niet doen wat jij zegt!)
  5. Scout talenten in hun natuurlijke omgeving (geen sollicitatiegesprekken). Zo vertelde hij over gesprekken met potentiële medewerkers aan hun eigen keukentafel en dus in hun natural habitat. Hoe het er thuis aan toe gaat zegt veel over een mens.

24U in Bedrijf had weer een interessante ondernemer weten te strikken! Dank voor de inspiratie, Lucas van Zandvoort en 24U in Bedrijf!