Blog

HomeBlogPersoonlijke ontwikkeling, de nieuwe standaard in de huidige tijd!

Persoonlijke ontwikkeling, de nieuwe standaard in de huidige tijd!

In een tijd waar verandering de enige constante is, is het belangrijker dan ooit om professioneel en persoonlijk te groeien! Niet alleen helpt het je om in te kunnen spelen op veranderingen, het helpt je ook beter te worden in je werk en om je gelukkiger en zinvoller te voelen zowel op de werkvloer als daarbuiten!

Je kunt je werk uiteraard zien als een “noodzakelijk gegeven”, maar je kunt je werk ook zien je als een vehikel om te leren, te groeien en geluk te ervaren. Het is voor iedereen duidelijk dat de wereld veranderd is en zal blijven veranderen, waardoor zekerheden meer en meer verdwijnen en je je zult moeten aanpassen. De enige gegarandeerde zekerheid is vooral te vinden in jezelf!

Investeren in jezelf, in je persoonlijke groei en ontwikkeling als nieuwe standaard! Dat je ontdekt wat belangrijk is voor jóu, dat je je zwakke kanten leert herkennen en erkennen en jij je er niet langer achter gaat verschuilen. En dat je weet waar jouw kracht ligt en hoe je deze kunt gebruiken! Stel dat jij weet hoe je kunt omgaan met issues en hoe je uitdagingen aanpakt voordat ze grote problemen worden. Stel dat jij je doelen en ambities kunt concretiseren en ontdekt hoe je ze kunt bereiken? Er zit meer in jou dan je zelf denkt.

Een spiegel voorgehouden krijgen, feedback krijgen, hoe regelmatig gebeurt dat bij jou? Is jouw gedrag, wat jij doet, wat anderen van jou zien, een afspiegeling van wat jij daadwerkelijk wilt, denkt en voelt?

Heb jij iemand wel eens horen zeggen: “Als ik de komende 20 jaar stilsta, vind ik dat geen enkel probleem”. Vast komen te zitten in een baan of een leven wat langzaamaan alle energie uit je trekt kan nooit iemands ambitie zijn. Het is volkomen normaal dat je vooruit wilt! En in de huidige tijd heb je eigenlijk geen andere keuze. Maar hoeveel mensen komen daadwerkelijk in beweging? Eén ding is zeker, door niets te doen, kom je niet vooruit. Je zult dus in actie moeten komen.

Bedenk eens wat jij kunt doen om vooruit te komen? Wat voor plannen en dromen heb je nog? Welke persoonlijke issues en belemmeringen heb je die jou tegenhouden om naar de next level te komen?

Fantaseer eens wat het jou zou opleveren als je barrières zou doorbreken? Ontstaat dan een beeld van hoe jouw zakelijk en persoonlijk succes eruit zou moeten zien? Maar waar begin je dan? In ieder geval met deze 4 tips!

1. Ken jezelf!

Zelfkennis is één van de krachtigste middelen die je helpt om persoonlijk succes te bereiken. Herken en erken je zwakke punten zonder dat je je achter ze verschuilt. Ontdek waar je kracht ligt en hoe je deze kunt gebruiken zodat je potentieel optimaal benut wordt. Ontdek wat je eigenlijk ècht wilt.

2. Toon persoonlijk leiderschap!

Realiseer dat JIJ verantwoordelijk bent voor je eigen denken, je eigen handelen en je eigen leven. Als jij weet wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en hoe jij je gedraagt, dan kun jij je denken en handelen sturen en veranderen. Zorg dat je je denken en handelen afstemt op wat je wilt bereiken en leer prioriteiten te stellen. Geef aandacht aan die zaken waar je grip op hebt.

3. Bouw aan goede relaties!

Daardoor bouw je aan duurzaam succes en geluk. Ontwikkel het vermogen om voor je eigen mening, visie en belangen op te komen en heb het respect om je te verdiepen in die van anderen.

4. Heb persoonlijke ontwikkeling als nieuwe standaard!

Gun het jezelf om persoonlijk en professioneel te groeien om nu en in de toekomst mee te kunnen. Investeren in jezelf loont altijd, zeker in deze tijd!